Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене при 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при палене при 156 2.4 JTD

Искам да попитам на какво може да се дължи следния проблем. При палене,без значение на топъл или студен двигател, двигателът тресе няколко секунди, не може да се изфорсира и при опит за потегляне гасне. Проблемът се появява често, но не винаги. Двигателът е дизел JTD 2.4. Благодаря ви!

Диагностика!
    Нещо свети ли по таблото - червена дюза или да мига оранжев реотан?
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

свещите наред ли са?

Comment

На таблото ми мига диод с оранжев реотан за около 1 мин., след което загасва. Този проблем с гасненето при палене ми го прави отпреди месец, преди даже да хванат студовете. Иначе ми мига този реотан още откакто я взех преди 3 месеца вече.

Comment

и при мен понякога се получава така някак си половин запалена остава тресе 5-6 секунди и угасва това се получава когато върна ключа по рано примерно само чукна да превърти и тя се мъчи да запали ама неще следващото въртене е с една идея по дълго и си запалва добре само незнам на какво се дължи това "половин запалване"
          156 1,9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от Krasio Покажи съобщение
            На таблото ми мига диод с оранжев реотан за около 1 мин., след което загасва. Този проблем с гасненето при палене ми го прави отпреди месец, преди даже да хванат студовете. Иначе ми мига този реотан още откакто я взех преди 3 месеца вече.

Тоя реотан мига за игоряла подгревна свещ. Преди може да е била само една а сега да са повече. Смени свещите и мисля че проблема ти ще се оправи.
            sigpic

Comment

Абсолютно вярно е казал колегата по горе!
              Мигащ реотан в продължение на 30-40 секунди означава че имаш изгорели подгревни свещи...от там ти палиш колата без подгряти поне малко цилиндри и заради това тресе, затова отивай и си ги сменяй веднага всичките!

Има един евтин вариянт и качествен и това са свещите "Искра", те са Словенски
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Много вероятно е заминал дебитомер. Човека ви е казал, че го прави и на загрял двигател. Защо се хващате за свещи? Това не е дизел с предкамери, който не пали без тях...
                Колега, ако ти се експериментира, изключи дебитомера и покарай без него.
                Last edited by didod; d.m.y г., 13:33. Основание: корекции
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Много вероятно е заминал дебитомер. Човека ви е казал, че го прави и на загрял двигател. Защо се хващате за свещи? Това не е дизел с предкамери, който не пали без тях...
                  Колега, ако ти се експериментира, изключи дебитомера и покарай без него.

Ами защтото проблемите трябва да се елиминират един по един колега. Единият поне е явен. Дебитомера не оказва толкова голямо влияние при дизела както при бензина.
                  Написал е не при каране при загрял двигател а при палене при студен и топъл двигател.
                  Моят съвет е да смени пъро свещите и тогава ще стане ясно какви проблеми още остават
                  sigpic

Comment

Е със сигурност при загрял двигател свещите са далеч от това да греят. В смисъл проблем има, но не играе в случая.

А за дебитомера го казах, защото наскоро смених на Капа-та заради точно същите симптоми - тресене след запалване, не реагира при подаване на газ и внезапно губи мощност при потегляне.
                    Last edited by didod; d.m.y г., 16:42. Основание: допълнение
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
                      Ами защтото проблемите трябва да се елиминират един по един колега. Единият поне е явен. Дебитомера не оказва толкова голямо влияние при дизела както при бензина.
                      Написал е не при каране при загрял двигател а при палене при студен и топъл двигател.
                      Моят съвет е да смени пъро свещите и тогава ще стане ясно какви проблеми още остават
                      Сигурен ли си, че е явен?
                      Тази лампа свети и по други причини не само за изгоряла свещ..............
                      Така, че първо диагностика.
                      Ако няма налични средства за диагностика /все пак е ериза/ поне да се опита да ги премери та да разбере дали някоя не е дала фира.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                        Сигурен ли си, че е явен?
                        Тази лампа свети и по други причини не само за изгоряла свещ..............
                        Така, че първо диагностика.
                        Ако няма налични средства за диагностика /все пак е ериза/ поне да се опита да ги премери та да разбере дали някоя не е дала фира.
                        И по какви други причини мига лампата с реотана след като запалиш мотора ???
                        Кажи и ние да знаем а не да се лутаме напразно в такива ситуации.
                        Ако четеш внимателно съм му написал да си провери и смени свещите и тогава диагностика. Една свещ на Бош е два пъти по- скъпа от една диагностика
                        Last edited by pininfarina; d.m.y г., 18:58.
                        sigpic

Comment

И по какви други причини мига лампата с реотана след като запалиш мотора ???
                          Кажи и ние да знаем а не да се лутаме напразно в такива ситуации.
                          Ако четеш внимателно съм му написал да си провери и смени свещите и тогава диагностика. Една свещ на Бош е два пъти по- скъпа от една диагностика
                          Предполагам, че се се базикаш.............
                          Но, все пак проблема например може да е в релето и лампата свети а свещите са здрави.
                          http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=42120
                          Ако мога да бъда полезен с тази тема.
                          sigpic
                          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                            Предполагам, че се се базикаш.............
                            Но, все пак проблема например може да е в релето и лампата свети а свещите са здрави.
                            http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=42120
                            Ако мога да бъда полезен с тази тема.
                            Да колега, не се бъзикам естествено.
                            При теб е много частен случай според мен, и въпреки всичко на диагностика ще ти извади същата грешка - много висок ток на подгряване, което с нищо не ти помага Води те пак към свещите. Темата ти е интересна и е добре да се знае и това
                            sigpic

Comment

Да колега, не се бъзикам естествено.
                              При теб е много частен случай според мен, и въпреки всичко на диагностика ще ти извади същата грешка - много висок ток на подгряване, което с нищо не ти помага Води те пак към свещите. Темата ти е интересна и е добре да се знае и това
                              Мисълта ми по принцип е следната:
                              Че във форума се дават мнения от разбиращи и особенно неразбиращи..............100% е това...........
                              Не до там разбиращите са ясни, опитват се да помогнат щот са чули нещо........
                              НО на разбиращите въобще не им прави чест, особенно когато дават директни и тчни мнения с 500+лв.........
                              Все пак нали за това е форум.......... за взаимо помощ.

Нямам предвид теб говоря по принцип............
                              Нищо лично............
                              sigpic
                              GT- JTDm 150

Comment

Working...
                              X