Искам да попитам на какво може да се дължи следния проблем. При палене,без значение на топъл или студен двигател, двигателът тресе няколко секунди, не може да се изфорсира и при опит за потегляне гасне. Проблемът се появява често, но не винаги. Двигателът е дизел JTD 2.4. Благодаря ви!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене при 156 2.4 JTD
Collapse
X
-
и при мен понякога се получава така някак си половин запалена остава тресе 5-6 секунди и угасва това се получава когато върна ключа по рано примерно само чукна да превърти и тя се мъчи да запали ама неще следващото въртене е с една идея по дълго и си запалва добре само незнам на какво се дължи това "половин запалване"
Comment
-
Първоначално публикувано от Krasio Покажи съобщениеНа таблото ми мига диод с оранжев реотан за около 1 мин., след което загасва. Този проблем с гасненето при палене ми го прави отпреди месец, преди даже да хванат студовете. Иначе ми мига този реотан още откакто я взех преди 3 месеца вече.
Тоя реотан мига за игоряла подгревна свещ. Преди може да е била само една а сега да са повече. Смени свещите и мисля че проблема ти ще се оправи.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Абсолютно вярно е казал колегата по горе!
Мигащ реотан в продължение на 30-40 секунди означава че имаш изгорели подгревни свещи...от там ти палиш колата без подгряти поне малко цилиндри и заради това тресе, затова отивай и си ги сменяй веднага всичките!
Има един евтин вариянт и качествен и това са свещите "Искра", те са Словенски156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Много вероятно е заминал дебитомер. Човека ви е казал, че го прави и на загрял двигател. Защо се хващате за свещи? Това не е дизел с предкамери, който не пали без тях...
Колега, ако ти се експериментира, изключи дебитомера и покарай без него.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеМного вероятно е заминал дебитомер. Човека ви е казал, че го прави и на загрял двигател. Защо се хващате за свещи? Това не е дизел с предкамери, който не пали без тях...
Колега, ако ти се експериментира, изключи дебитомера и покарай без него.
Ами защтото проблемите трябва да се елиминират един по един колега. Единият поне е явен. Дебитомера не оказва толкова голямо влияние при дизела както при бензина.
Написал е не при каране при загрял двигател а при палене при студен и топъл двигател.
Моят съвет е да смени пъро свещите и тогава ще стане ясно какви проблеми още оставатsigpic
Comment
-
Е със сигурност при загрял двигател свещите са далеч от това да греят. В смисъл проблем има, но не играе в случая.
А за дебитомера го казах, защото наскоро смених на Капа-та заради точно същите симптоми - тресене след запалване, не реагира при подаване на газ и внезапно губи мощност при потегляне.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеАми защтото проблемите трябва да се елиминират един по един колега. Единият поне е явен. Дебитомера не оказва толкова голямо влияние при дизела както при бензина.
Написал е не при каране при загрял двигател а при палене при студен и топъл двигател.
Моят съвет е да смени пъро свещите и тогава ще стане ясно какви проблеми още остават
Тази лампа свети и по други причини не само за изгоряла свещ..............
Така, че първо диагностика.
Ако няма налични средства за диагностика /все пак е ериза/ поне да се опита да ги премери та да разбере дали някоя не е дала фира.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеСигурен ли си, че е явен?
Тази лампа свети и по други причини не само за изгоряла свещ..............
Така, че първо диагностика.
Ако няма налични средства за диагностика /все пак е ериза/ поне да се опита да ги премери та да разбере дали някоя не е дала фира.
Кажи и ние да знаем а не да се лутаме напразно в такива ситуации.
Ако четеш внимателно съм му написал да си провери и смени свещите и тогава диагностика. Една свещ на Бош е два пъти по- скъпа от една диагностикаLast edited by pininfarina; d.m.y г., 18:58.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеИ по какви други причини мига лампата с реотана след като запалиш мотора ???
Кажи и ние да знаем а не да се лутаме напразно в такива ситуации.
Ако четеш внимателно съм му написал да си провери и смени свещите и тогава диагностика. Една свещ на Бош е два пъти по- скъпа от една диагностика
Но, все пак проблема например може да е в релето и лампата свети а свещите са здрави.
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=42120
Ако мога да бъда полезен с тази тема.sigpic
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеПредполагам, че се се базикаш.............
Но, все пак проблема например може да е в релето и лампата свети а свещите са здрави.
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=42120
Ако мога да бъда полезен с тази тема.
При теб е много частен случай според мен, и въпреки всичко на диагностика ще ти извади същата грешка - много висок ток на подгряване, което с нищо не ти помагаВоди те пак към свещите. Темата ти е интересна и е добре да се знае и това
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеДа колега, не се бъзикам естествено.
При теб е много частен случай според мен, и въпреки всичко на диагностика ще ти извади същата грешка - много висок ток на подгряване, което с нищо не ти помагаВоди те пак към свещите. Темата ти е интересна и е добре да се знае и това
Че във форума се дават мнения от разбиращи и особенно неразбиращи..............100% е това...........
Не до там разбиращите са ясни, опитват се да помогнат щот са чули нещо........
НО на разбиращите въобще не им прави чест, особенно когато дават директни и тчни мнения с 500+лв.........
Все пак нали за това е форум.......... за взаимо помощ.
Нямам предвид теб говоря по принцип............
Нищо лично............sigpic
GT- JTDm 150
Comment
Comment